2013. október 12., szombat

Esküvői nyalánkságok amerikai módra

 A vintage-s „süti stílus”Amerikában már teret hódított magának, itthon még csak most kezd elterjedni. Erre a divatra az a jellemző, hogy a tortaasztalt apró süteményekkel díszítik. Ezek a finomságok pedig a Cupcake, a Cakepop és a Macaroon.  
image

Cupcake, vagyis a minitorta: Elsőre az jut eszünkbe róla, hogy muffin feldíszítve, de ez annál sokkal több, hiszen más a tésztája, van rajta dekoráció, sőt még a mérete is más. Ez egy igazi kis ékszer, ami kitűnő kelléke a vintage esküvőknek. 
Receptek: 
http://www.youtube.com/watch?v=jhmYWNEW-Y8,                  

A cakepop, magyarul a tortanyalóka. Az ötletet Bakerella találta ki. A lényege, hogy a tortakészítésből megmaradt piskótát és tölteléket összekeverik, pálcikára tűzik, csokiba forgatják és díszítik. Nagyon ajánlom esküvőkre, hiszen csak egy falat az egész, ezért szerintem nem csak mutatós, hanem praktikus is. 
Recept:
 http://cuppcake.blog.hu/2011/11/15/hogyan_keszul_a_cake_pop (ez a recept a cuppcake blogról származik)
image
A macaroon igazából nem is Amerikából, hanem Olaszországból származik. Ami különlegessé teszi az a benne lévő darált mandula és természetesen az ételfestékek. Nagyon finom nyalánkság, otthon is egyszerűen elkészíthető.
Receptek:
 image

Remélem nektek sem fognak hiányozni ezek a finomságok az esküvőtökről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése