2014. május 8., csütörtök

Csipke, csipke, csipke......csipkés esküvő

Ha bárki azt mondja, hogy csipke, nekem egyből azok a régi csipketerítők és gallérok jutnak eszembe amivel nagymamáink az otthonaikat és a ruháikat díszítették. Régi idők régi szőttese.... De ahogy az lenni szokott, visszanyúlunk a múlthoz, és egy kicsit máshogy felhasználjuk a jelenben. Szóval mostanság a csipke igazi reneszánszát éli.  Nem véletlen, hiszen nagyon finom, romantikusan elegáns hangulatot tud kölcsönözni bárminek, és bárkinek.

Természetes, hogy az idei esküvőknek is ez az egyik legkedveltebb motívuma lett.  Azért is szeretjük annyira, mert el lehet érni vele egy elegánsabb, rusztikus stílust, de akár egy vidámabb, könnyedebb hangulatot is kölcsönözhetünk vele az esküvőnknek.
Ha ebbe az irányban akarunk elindulni, akkor először is szerezzünk be mindenféle kézzel készített csipkét. Ezek egy kicsit drágábbak szoktak lenni, de ki lehet fogni egy-egy bolhapiacon, vagy kiárusításon olcsóbban is ;) .  Másodszor szerezzünk be sok  papír tortacsipkét is. Ezek azért jók, mert egyrészt olcsók, másrészt pedig sokféle dologra fel lehet használni, és kiélhetjük vele a kreativitásunkat. Harmadszor pedig egy kiegészítő színt, mert magában elég fakó tud lenni a fehér.

Ha pedig tudjátok, hogy ilyen csipkés esküvőt szeretnétek, de nincs elég ötletetek, akkor nézzétek meg a következő képeket, biztos találtok valamit, ami tetszeni fog.



















Képek: www.etsy.com, crochet-world.com, re-nest.com, de.dawanda.com, celebratemag.com, weddinggawker.com, titus2wirkingprogress.blogspot.com, ashleysbraindumps.blogspot.com, volang. elleinterior.se

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése