2014. március 8., szombat

Koszorús Lányok I.

A koszorús lányok  az esküvők szerves részei. Mostanában egyre divatosabb, hogy ezt a szerepet a menyasszony barátnői töltik be. Viszont vannak olyan menyasszonyok, akik inkább barátaik, rokonaik gyermekeit kérik fel erre a szerepre. Persze akadnak olyanok, mint például én is, akik kislányokat és nagylányokat egyaránt felkérnek koszorús lánynak, hogy segítsék, támogassák a nagy napon.

Ma arról írnék, hogy miért válasszunk kislányokat koszorús lányoknak, illetve szeretnék megmutatni pár inspirációt, amiből ötletet tudunk meríteni.

Miben tudnak segíteni?

Már eleve az, hogy kislányok szép ruhába vannak öltöztetve,  irtó aranyos, de emellett még jó pár hasznos feladatban is tudnak nekünk segíteni. Például: megfogják a csokrunkat aláíráskor, segítenek kiszállni az autóból, fogják az uszályunkat, virágszirmot szórnak a bevonuláskor elénk, behozzák a gyűrűt, akár még egy apró verset is rájuk bízhatunk köszöntésként.

Az sem mindegy, hogy mibe öltöztetjük a lányokat. Fontos, hogy ezt a kérdést mindig az anyukákkal egyeztessük, ők sokszor nagyobb hatást tudnak gyakorolni csemetéjükre, mint mi. Ugyanis kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy megálmodunk egy remek kollekciót, viszont leendő koszorúslánykánknak már 3-4 évesen is kiforrott ízlése van és nem hajlandó azt viselni, amit mi kitaláltunk neki.
A ruhákat érdemes úgy kitalálni, hogy illjen az esküvő stílusához. Például ha vintage stílusú esküvőnk lesz, akkor nem érdemes a ruhákat menyasszonyi ruhaszalonból kölcsönözni, mert ott inkább még a habos-babos ruhák vannak többségben. Viszont érdemes körülnézni külföldi oldalakon, vagy elmenni varrónőhöz, aki igényeinknek megfelelően megvarrja, amit szeretnénk.

A frizurájukat sem kell túlcifrázni. Egy-két virág, fonat, masni, vagy koszorú és már kész is. Nem kell túlbonyolítani, ezt bízzuk az anyukákra. 

Ami még fontos és elhanyagolhatatlan kellék, az a kis kosárka, amiből a virágszirmot szórják, erről semmikép ne feledkezzünk meg!

És íme néhány ötlet:"Frizurák" kislányoknak:


A virágszirom tartó kosárka kihagyhatatlan kelléke egy koszorús lánynak...

Képek: stylemepretty.com, weddingohioks.com, oolioowieweddings.com, heartsandhorsesshoes.com, etsy.com, marthastuartweddings.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése